מזה שנתיים ההתמודדות של כולנו הפכה למורכבת יותר מאי פעם. הצורך להתמודד עם תנאי אי וודאות, מצבי קיצון, המכים גלים מתלתלים זה אחר זה, המעמידים משפחות וזוגות במצבי סיכון. מצב זה דורש מאיתנו להוסיף, להבין ולחדד את הכלים שלנו בעבודה משפחתית וזוגית. לסייע לכייל מחדש מערכת שיצאה מוויסות, לבנות יכולות להחזיק זה בזה למרות האימה והפיזיולוגיה שלא פעם מייצרת הגנות שמקשות להסתנכרן.
סדרה זו עוסקת בשאלת החוסן בהיבט משפחתי וזוגי. מהו חוסן? מה מסייע לבנות אותו? מה מיצר בניה מחדש וביטחון? נתבונן על החוסן הזוגי והמשפחתי מזוויות מחקריות, קליניות ותיאורטיות שונות. הרצאות אלו מבקשות לתת לנו כמטפלים כוחות הן בעבודה עם המטופלים והן במשפחה האישית שלנו ובמחשבה על החברה הישראלית כמשפחה רחבה.
במסגרת הסדרה ירצו מיטב המרצים מהארץ ומהעולם, בעלי ניסיון רב בעבודה עם משפחות וזוגות סביב סוגיית החוסן. נפתח בסמינר עם ג'ורג' פאלר, העוסק בטיפול משפחתי עם טראומה דרך עדשת תיאורית ההתקשרות והטיפול ממוקד רגש. בהמשך ירצו מרצים ישראליים שצברו ניסיון ייחודי בשנים האחרונות: פרופ' מיכל שמאי, שתתמקד בגישה הנרטיבית; הילה ריטר-ויידנפלד, שתציג את הגישה הפסיכודינמית-התייחסותית וגישות נוספות; בת-גלים שער, שתדבר על מחקרה בנושא האחאים; וד"ר רועי אסטליין, שידון במחקריו על זוגות ומשפחות.
את הסדרה תחתום פרופ' קנדיס מונסון מאוניברסיטת מטרופוליטן בטורונטו – חוקרת ומטפלת מובילה בתחום הפוסט-טראומה, המתמחה בעבודה זוגית בגישת ה-CBCT (Cognitive-Behavioral Conjoint Therapy for PTSD)